Bovenkasten

Men kan kiezen uit verschillende soorten bovenkastvarianten en openingssystemen
zoals een bovenkast met klepbeslag, een bovenkast met zweefklep, een vitrinebovenkast met greep of een bovenkast met vouwklep.

Bovenkast met klepbeslag

Een bovenkast met klepbeslag heeft als functie om je klepdeur naar boven of onder te laten kiepen bij het openduwen van je kast. Deze kasten zijn erg praktisch, ze zitten niet in de weg bij het zoeken naar voedingsproducten en je kan zich er ook niet aan bezeren.

Deze kastvariant kan gemakkelijk toegepast worden bij brede fronten. Bovendien heb je met deze kasten een duidelijk overzicht op de kastinhoud. Deze bovenkasten beschikken standaard over kastdemping.

Bovenkast met zweefklep

Een bovenkast met zweefklep brengt het front al zwevend de hoogte in bij het openduwen van de kast. Het front wordt als het ware boven de kast getild, waardoor je een overzicht krijgt van de kastinhoud.

De bovenkast beschikt vaak over meerdere legplanken en de benodigde ruimte.

Vitrinebovenkast

Een vitrinebovenkast wordt gekozen voor een echte designlook. Het veiligheidsglas kan uitgebracht worden in helder glas of melkglas.

Bovenkast met liftdeur of vouwklep

Deze kast bestaat uit een bovenkast voorzien van legplanken of glasplaten. Het front wordt hierbij opgedeeld in twee deelfronten en kan naar boven gelift worden met een systeem dat geïnstalleerd wordt op beide deelfronten.
Het front wordt bijgevolg in een hoek geopend.

Dit is erg handig bij het zoeken naar materiaal in de kast, de deur zal nooit in de weg zitten.