De zwarte keuken

Trends | Krëfel Keukens op Batibouw

Zwart is het nieuwe wit

De zwarte keuken is nieuwerwets, terug van weggeweest. Ze is de laatste jaren weer echt in opmars en stoot de tijdloze witte keuken bijna van haar troon. Waar de witte keuken eerder opgaat in het interieur, staat de zwarte zijn mannetje. Je zou kunnen zeggen dat zwart het nieuwe wit is.

Luxueus zwart

Liefhebbers van zwart vinden dat de kleur luxe uitstraalt en de aandacht trekt. Wij tonen bij Krëfel Keukens graag dat zwart elke stijl aankan en eindeloos te combineren valt. Ook naar sanitair en inbouwelektro kan je jouw stijl perfect doortrekken. Steeds meer merken brengen namelijk hun toestellen uit in een zwart design.

Zwart als basiskleur

Je gaat de kleur zwart ook steeds meer terugvinden als basiskleur, die dan vermengd wordt met andere contrastgevende kleuren en materialen

Video - De zwarte keuken op Batibouw

In deze video wordt uitgelegd hoe we op onze stand tegelijkertijd luxe willen creëren en warmte willen uitstralen.


Fronten

Deze keuken beschikt over fronten in zwarte soft lack. Dit betekent dat ze meerdere malen gelakt zijn en daarna gepolijst werden om het gesloten, vlakke resultaat te verkrijgen.

Een keuken in deze afwerking heeft een matte uitstraling en voelt heel zacht en aangenaam aan. Je kan de warmte praktisch aan den lijve ondervinden.

Kookplaat Siemens flexInduction

Zoals je kan zien heeft de keuken een kookeiland, dat is voorzien van een moderne Siemens flexInduction kookplaat (EX875LYV1E).

Deze kookplaat is niet alleen een hoog staaltje technologie, ook wat betreft design scoort ze hoog.

De afwerking is in facetdesign, waardoor je een fijn zilveren randje ziet.

De kookplaat past automatisch de kookzone aan naargelang het kookgerei, wat uiteindelijk zorgt voor meer flexibiliteit bij het koken.

Ze zorgt ervoor dat je gerechten sneller warm en klaar zijn, dankzij de powerBoost-functie.

HomeConnect

De inductiekookplaat is bovendien ook eenvoudig te bedienen, waar je ook bent, met HomeConnect. Ben je dus even niet achter je fornuis, dan kan je gerust even je eten op een lager vuurtje zetten.

Een leuke extra geïntegreerd in deze kookplaat is de kookwekker, zo til je je kookkunsten pas echt naar een hoger niveau. Allemaal lekker gemakkelijk!

Werkblad uit composiet

Het werkblad gaat echt op in de keuken. Het is gemaakt uit composiet, een uitzonderlijk stevig materiaal samengesteld uit natuursteen en kunststof.

Het is niet alleen mooi, duurzaam en superhygiënisch, het is ook nog eens beschikbaar in tal van kleuren, diktes en structuren.

Eerder fan van een contrasterend blad? Ook dat is dus mogelijk! Zeker een aanrader!  

Voeg warmte toe met hout

In deze keuken wordt zwart met hout gecombineerd om je keuken een moderne designlook te geven. Zwart wordt vaak gepercipieerd als een eerder harde, donkere, extreme, buitengewone kleur, terwijl hout eerder geassocieerd wordt met rust, kalmte en sereniteit.

Dit maakt dat hout altijd een goed idee is om warmte toe te voegen aan harde, strakke meubelen. Het draait allemaal om het vinden van de perfecte balans, zoals hier deze houten voorraadladen in combi met de zwarte keuken.

Onze keukenconsulenten kunnen je helpen met het vinden van deze balans en het uittekenen van je droomkeuken. 


Een nis in de keuken

Om het effect van een designkeuken te versterken en natuurlijk extra opbergruimte te genereren, heeft men in deze keuken gewerkt met een nis, kortgezegd een uitholling in de muur, en daarboven extra bovenkasten.

De nis is ook afgewerkt in hout, om een accent te leggen. Alles vormt één geheel, echt een plaatje!