Diversiteit in materialen

Trends | Krëfel Keukens op Batibouw

Verschillende materialen: een overweging waard!

Andere & unieke materialen

2020 wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan materialen in de keukens.
We gaan anders te werk met tal van andere materialen voor keukenfronten, werkbladen en zelfs keukenachterwanden.

De natuur centraal

Hoe diverser en unieker de materialen, hoe liever en hoe meer natuur in huis, hoe beter. Denk maar aan keukens met gecementeerde fronten, fronten in Cortenstaal of gepolijsde stalen fronten. Ze zijn zeker het overwegen waard!


Hout, en nog eens hout

Je zal het nog wel merken, in 2020 draait het om hout en de fijne verwerking ervan in details van de keuken. Des te meer voeling met de natuur, des te beter.

Hout wordt vaak gebruikt als ‘emulgator’ en laat stijlen, kleuren en materialen probleemloos met elkaar vermengen en bij elkaar passen. Het zorgt voor sfeer en rust in de (woon)keuken.

In de keuken uit de video is hout bijvoorbeeld gebruikt als achterwand, om een luxueuze, doch warme ruimte te creëren. De houten accenten komen ook terug in de stoelen aan het eiland. 

Video - Diversiteit in materialen

Deze video legt uit hoe we op onze Batibouw stand een aangename, warme keuken creëren door gebruik van diverse materialen, zoals hout. 


Werkblad uit Dekton

De laminaatfronten zijn afgewerkt in mat wit, het kookeiland is afgewerkt met een werkblad uit Dekton, een van de laatste nieuwe innovaties wat betreft oppervlaktematerialen voor keukens.

Het wordt gezien als het meest duurzame en meest onderhoudsvriendelijke werkblad van vandaag. Omdat het een uiterst bijzonder en kwaliteitsvol materiaal is, is het een werkblad van de hogere prijsklasse. 


Deze keuken kan ook perfect uitgetekend worden met een werkblad in laminaat, zo kan je de prijs drukken. Dus door er een ander werkblad op te leggen, krijg je bovendien ook een heel andere look én prijs.

Daarin ligt onze sterkte. Het bijzondere aan Krëfel Keukens is dat we een zodanig ruim gamma hebben, dat je op geen enkel vlak moet inboeten.

Je kan zodanig spelen en variëren met materialen, meubelen, werkbladen en afwerkingen, dat er veel personalisatiemogelijkheden zijn voor je nieuwe uitgeruste maatkeuken.

Je kan je keuken dus helemaal samenstellen volgens jouw budget, rekeninghoudende met jouw prioriteiten en wensen.  

Stoomoven SteamPro

Speciaal aan deze keuken is de SteamPro Combi Stoomoven van AEG. Met deze stoomoven zal je echt anders (en gegarandeerd beter) leren koken.

De oven beschikt over drie kookmodiwarmte, stoom en een combinatie van beiden, waardoor je eten altijd de perfecte kleur heeft aan de buitenkant en perfect gaar is aan de binnenkant. Je kan er ook uitzonderlijke gerechten in klaarmaken, waarvan je nooit had gedacht ze in een oven klaar te kunnen maken!

Deze oven beschikt bovendien ook over de nieuwe shuttle knop, een temperatuursensor en andere hoogtechnologische snufjes!

Onze conclusie

Wat moet je precies van deze trend onthouden? 

  1. We brengen de natuur in onze keuken: hout en andere materialen van natuurlijke oorsprong zijn erg in in 2020. 

  2. We worden diverser in het gebruik van materialen voor de keukenfronten, werkbladen en zelfs de keukenachterwand. 

  3. We hebben meubelen/werkbladen in verschillende prijsklassen, dat laat ons toe om te variëren in de eindprijs van de keuken. De kwaliteit is steeds gegarandeerd, of je nu kiest voor een werkblad uit laminaat of dekton, je kan je keuken steeds een high-end uitstraling geven.